În ultimii ani, oferta pentru cazări în regim hotelier și aplicațiile specifice au început să își facă din ce în ce mai simțită prezența în mediul online. Asistăm oare la începerea unei noi ere, în care turiștii preferă mai mult cazările în regim hotelier, departe de recepții, camere de hotel și bellboys?
Este doar o etapă mai tumultoasă în lumea turismului, dar lucrurile vor reveni cât de curând la normal? Care ar fi avantajele și dezavantajele cazărilor în regim hotelier? Sau ce simt turistii pe propria piele, atunci când aleg una din aceste doua variante? Despre toate acestea vorbim astăzi, în rândurile de mai jos:
Cazări în regim hotelier – Avantaje
Dacă vrei să găsești cazare prin cazareregimhotelier.ro atunci trebuie să știi că avantajele de a opta pentru o cazare în regim hotelier sunt multiple. În primul rând, prețurile pe noapte sunt de obicei mult mai mici decât la hotel, iar faptul că poți locui chiar în casa unui rezident al orașului respectiv, permite un contact mult mai real cu tot ce înseamnă obiceiuri, oameni, traditii locale.
Mai mult decât atât, te poți bucura de o cazare neconvențională, extrem de originală și care poate oferi o notă de senzațional întregii tale excursii. Departe de clasicul decor al unei camere de hotel, o cazare pe AirBnb poate fi, de fapt, o casă în copac, o rulotă sau chiar un far pe țărmul unei mări. Cât de tare, nu?
Pentru cei care nu vor să aibă de-a face cu forfota din lobby-ul unui hotel, cu așteptările în fața ușilor de lift, alături de alți turiști, cu bătăile în ușă ale celor de la mentenanță, cazarea în regim hotelier este răspunsul perfect.
Cazări în regim hotelier – Dezavantaje
Unul dintre principalele inconveniente, atunci când alegi o cazare de genul celor găsite pe AirBnb, este sincronizarea cu proprietarul. Dacă în cazul unui hotel, poți ajunge la fel de bine cu mult peste miezul nopții, găsind întotdeauna pe cineva la recepție, în cazul unei cazări în regim hotelier, lucrurile se complică.
Dai mai greu de proprietar, în cazul în care ajungi prea devreme sau în cazul în care avionul tău aterizează mult prea târziu. Soluțiile pentru un astfel de scenariu sunt mai complicate și mult mai nesigure. Mai mult decât atât, vecinii ar putea chema oricând poliția, doar pentru că li se pare suspect faptul că persoane străine intră și ies din apartamentul de vizavi. O discuție cu oamenii legii în altă limbă despre cine ești, cu ce te ocupi și ce cauți în acel loc, este printre ultimele lucruri de care vrei să te lovești în excursie.
Hotel – Avantaje
Dacă vrei să stai într-o cameră de hotel pentru câteva zile, ai la dispoziție o serie de avantaje pe care ți le spunem chiar acum:
1. Recepție deschisă non-stop
Poți veni oricând la hotel pentru check-in, fără să te gândești la faptul că deranjezi pe cineva. Recepțiile hotelurilor sunt deschise 24/7, așa că nu trebuie să îți faci prea multe griji în această privință.
2. Mese asigurate
În funcție de pachetul hotelier pentru care optezi, te poți bucura de mic dejun, prânz și cină, situație pe care nu o vei întâlni sub nicio formă în cazul în care mergi pe varianta unei cazări în regim hotelier.
3. Room service
Camera ta de hotel va străluci de curățenie în fiecare zi, atunci când te vei întoarce din oraș. Dacă vrei ca nimeni să nu intre acolo, atunci când tu ești plecat, nicio problemă. Nu trebuie decât să agăți de clanță semnul cu Do Not Disturb, iar curățenia va fi amânată pentru ziua următoare.
Hotel – Dezavantaje
Dacă faci parte din categoria acelor turiști care vor să te integreze cât mai mult în cultura și obiceiurile unui oraș, din păcate, camera de hotel nu este cel mai potrivit loc pentru așa ceva. La acest capitol, așa cum spuneam și puțin mai sus, cea mai bună variantă este o cazare în regim hotelier. Mai mult decât atât, prețurile pentru o cameră de hotel pot fi mult mai mari, comparativ cu cele pe care le-ai plăti pentru a sta cu AirBnb câteva nopți.