Acasa Fashion Alegerea unei rochii eleganta potrivite siluetei tale

Alegerea unei rochii eleganta potrivite siluetei tale

de admin

Fiecare femeie are un corp al ei, pe care trebuie să îl iubească și căruia trebuie să îi scoată în evidență cât mai bine plusurile. Astfel, înainte de a porni în căutarea unei rochii elegante, privește-te în oglindă și observă-ți cu atenție formele.

De regulă, se cunosc următoarele tipuri de siluete:

silueta măr – se remarcă prin linii rotunde ale trupului, talie nu foarte bine definită și șolduri mai generoase. Rochiile de seară alese trebuie, astfel, să atragă atenția către zona superioară și să accentueze partea cea mai subțire a trupului, cea de sub bust. Modelele de rochii de ocazie recomandate acestui tip de siluetă sunt cele cu mâneci sau bretele mai late, decolteu în V și talie înaltă.

silueta pară – este caracterizată prin forme voluptoase în partea de jos a corpului, șoldurile fiind late, iar posteriorul generos. Această siluetă cere rochii care să creeze armonie între zona superioară delicată și cea de jos, accentul necesitând a fi pus pe bust, brațe și gât. Îi sunt recomandate rochiile cu poale mai ample, dar fluide, bogate în detalii în partea de sus.

silueta androgină – este descrisă printr-o lungime a torsului aproape egală cu cea a picioarelor, zona superioară nefiind foarte proeminentă. I se recomandă rochii de seară elegante, care pun în valoare frumusețea picioarelor și cea a bustului, cu detalii în zona umerilor pentru a oferi mai mult volum.

silueta clepsidră – este considerată tipologia ideală, între partea de sus a corpului și cea de jos existând un echilibru perfect. Chiar dacă această siluetă arată bine în aproape toate tipurile de rochii, cele mai potrivite sunt rochiile care pun accent pe talie, subliniind mai bine delicatețea acesteia. Rochii de seară lungi sau rochii de seară scurte – ce să alegi? Pentru a răspunde cât mai bine acestei întrebări este necesar să iei în calcul tipul evenimentului la care vei participa. Dacă este vorba de o ceremonie de zi, poți alege o rochie mai scurtă, pe care să o accesorizezi cu o pereche de pantofi stilați, cu toc. În majoritatea cazurilor, însă, sunt ideale rochiile de ocazie lungi, care atrag atenția atât prin seriozitatea pe care o oferă întregii ținute, cât și pentru eleganța desăvârșită. Aceste tipuri de rochii se găsesc în diferite modele, care flatează orice tip de siluetă, garantând o apariție rafinată, indiferent de eveniment.

Mathilde.ro a selectat pentru tine cele mai apreciate modele din noua colecție de rochii elegante exclusiviste.

Poastari asemanatoare