Acasa Fashion Corsetul – o privire asupra istoriei si evolutiei sale

Corsetul – o privire asupra istoriei si evolutiei sale

de admin

Corsetul – o privire asupra istoriei si evolutiei sale

Este o piesa de lenjerie populara in prezent, apreciata de un public feminin vast. Este un cuvant de origine frantuzesc, si putem incadra perioada de glorie a acestuia intre anii 1830 si 1920, desi si astazi pare sa prinda tot mai mult la public.

Despre corset si evolutia lui

Corsetul a aparut cu mult timp inainte de secolul al XIX-lea si de atunci este purtat de femeile din toata lumea. Unele il utilizeaza ca solutie de moment pentru crearea impresiei de talie de viespe, altele ca solutie de durata, in definirea acestei zone, pentru aplatizarea abdomenului, post natal sau in timpul antrenamentelor sportive.

In ziua de astazi, acest articol de lenjerie se foloseste mai mult ca accesoriu de moda – acolo unde se potriveste, respectiv in scop medical sau in altele variate. Rolul acestuia este de a realiza compresie in zona taliei, fie pentru a oferi sustinere acesteia, fie pentru a favoriza transpiratia si subtierea ei. Multe femei il folosesc atunci cand doresc sa poarte o rochie mulata si nu vor sa iasa in evidenta colaceii inestetici, spre exemplu.

De-a lungul timpului au aparut tot felul de modele de corsete. Sistemul de prindere depinde la ora actuala, pot fi cu unul, doua sau trei puncte de inchidere, cu nasturi sau siret reglabil.

Ce modificari favorizeaza purtarea unui corset? Ei bine, aceasta piesa de lenjerie poate indeplini roluri diverse, in functie de categoria in care se incadreaza. Spre exemplu, daca alegi un corset de la Clessidra, vei vedea ca ai de ales intre modele concepute pentru atingerea unor obiective specifice. Acum totul se orienteaza spre definirea taliei si estetica acesteia.

In trecut multe il purtau pentru curbarea coastelor, corsetul favorizand micsorarea taliei prin alungirea ei. Se intampla deseori ca reprezentantele feminine ce le purtau prea stranse in cele mai multe cazuri, sa aiba episoade de lesin. Se pare ca atunci purtarea incorecta a lenjeriei era si o cauza frecventa a avorturilor spontane.

Cum este corsetul in prezent? Putem spune ca de-a lungul timpului, corsetul a decazut pentru un timp pentru ca rolul reprezentantelor feminine in societate a reusit sa creasca dupa alte criterii. Acestea au obtinut o mobilitate crescuta fara acest articol. Cu toate acestea, in prezent este folosit din nou intr-o frecventa in continua crestere. Vanzarile pe care le cunosc magazinele de specialitate sunt insemnate. Purtat ca accesoriu pentru comoditate sau ca sustinere pentru cele cu un bust generos, in lumea de astazi corsetul este o necesitate.

Merg pe ideea de a purta corsete in prezent mai ales cele care doresc sa arda mai eficient caloriile, respectiv sa favorizeze transpiratia in timpul antrenamentelor fizice. Si proaspetele mamici aleg sa poarte corsete sau lenjerie modelatoare post natal. Motivele sunt in fiecare dintre cauze aceleasi – pentru aplatizarea abdomenului si pentru a reduce din masa de tesut adipos din aceasta zona.

Daca la randul tau doresti sa elimini aceasta problema care poate te incomodeaza de prea mult timp, viziteaza site-ul www.clessidra.ro si alege ceea ce ti se potriveste.

Poastari asemanatoare