Acasa Lifestyle Cum sa ai o studentie memorabila si lipsita de stres

Cum sa ai o studentie memorabila si lipsita de stres

de admin

Poate ca una dintre cele mai mari provocari din prezent, pentru studente, este de a face fata efortului pe care il presupun notele mari de la orele de curs, dar mai ales partea ce tine de un trai decent. Mai ales daca esti dintre cele care stau in chirie pe perioada studentiei, ajungi sa iti doresti sa lucrezi, chiar daca parintii iti ofera sustinere financiara. Nu este usor mai ales cand esti fata si nevoile sunt atat de multe.

Sunt persoane care sub stresul sarcinilor numeroase de facut peste zi ajung sa renunte la studiile universitare, poate chiar dupa cateva luni sau dupa primul sau al doilea an de studii. Asta nu e desigur de dorit, deci cum e de procedat pentru a evolua pe toate planurile, pentru a ajunge sa te bucuri cu adevarat de perioada studentiei?

Asigura-ti o studentie lipsita de griji

In toata aceasta ecuatie, atitudinea cu care intampini fiecare provocare este cea care face diferenta privind cantitatea de stres acumulata sau evitata. Cert este un lucru si anume ca si tu poti sa faci ordine in lucruri, astfel ca avantajele sa fie toate de partea ta. Dorinta este desigur de a avea o studentie lipsita de griji si de probleme. Ajungi insa la un moment dat la concluzia ca sustinerea financiara din partea parintilor este un sacrificiu prea mare pentru ei si totusi insuficient pentru ca tu sa duci un trai corespunzator. Nu vei vorbi cu ei despre asta, despre faptul ca ti-ai dori poate o anumita rochie sau sa iei parte la anumite petreceri, ce bineinteles ca presupun anumite cheltuieli.

Vei ajunge inevitabil in momentul in care te vei orienta dupa un job. Te va interesa insa unul care sa iti permita sa te ocupi de toate, deci si de studiile tale. Ramane la alegerea ta daca vei opta pentru unul cu program intreg sau part time. Sunt tinere care se orienteaza spre acele studiouri de videochat fete Bucuresti deoarece aud despre castigurile mari si programul flexibil ce il asigura. Tu insa esti stapana propriei tale sorti si poti decide spre ce profesie sa te indrepti. Conteaza sa fie ceva care sa iti permita sa te ingrijesti de toate, sa nu fie cazul sa lipsesti prea mult de la facultate.

Mai departe, este esential sa intocmesti o lista, luna de luna, cu cheltuielile de baza pe care le ai de realizat, dar si cu alte posibile cheltuieli pentru a gestiona cat mai bine bugetul.

Invata sa fii organizata nu doar financiar, ci pe toate planurile. Poate putinul timp liber pe care il ai la dispozitie este cel de care vrei sa profiti cel mai mult. Fa ceva care sa aiba insemnatate, care sa iti ofere satisfactie. Nu te priva insa de odihna – aceasta este necesara si esentiala vizavi de gestionarea corespunzatoare a stresului.

Cel mai important insa este sa inveti sa profiti si sa te bucuri de fiecare clipa minunata pe care ai ocazia sa o petrece in acesti ani frumosi, in anii studentiei.

Poastari asemanatoare