Acasa Lifestyle Aspecte pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand inchiriezi o masina

Aspecte pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand inchiriezi o masina

de admin

Inchirierea unei masini iti poate face mai comoda deplasarea de la aeroport catre destinatia finala ori dintr-un punct in altul si reprezinta, cel mai adesea, o idee excelenta. Pe de alta parte, poate deveni un serviciu destul de costisitor, atunci cand apelezi pentru prima data la o companie rent a car si nu stii cum sa gestionezi situatia. Pentru a lua decizia corecta, iata 5 aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand inchiriezi o masina.
Verifica traseul pe care urmeaza sa il parcurgi
Inainte de a bate palma cu reprezentantul firmei de inchirieri auto si mai ales, inainte sa iei decizia de a apela la serviciul de inchirieri auto Bucuresti, este indicat sa faci o scurta verificare a starii drumurilor pe care intentionezi sa te deplasezi. Este posibil ca circulatia sa fie inchisa pe anumite drumuri din cauza unor reparatii sau conditiile vremii sa nu permita accesul pe unele trasee, mai ales cele montane. In aceste situatii, un autovehicul s-ar putea sa te incurce mai mult decat sa iti fie de folos. Informeaza-te in prealabil, pentru a te scuti ulterior de eforturi inutile.
Afla limita de kilometri impusa de catre compania de inchirieri auto
Exista companii de rent a car care impun clientilor limite atunci cand vine vorba de numarul de kilometri parcursi cu masina aleasa. Indicat este sa alegi o firma care nu impune o astfel de conditie, pentru a nu avea aceasta grija. De asemenea, este posibil ca unele companii sa nu iti permita sa parasesti granitele tarii cu masina inchiriata, decat cu acordul lor prealabil. In cazul in care ai in plan o calatorie in afara hotarelor, discuta acest lucru cu reprezentantul companiei pentru a respecta procedura.
Fii atent la upgrade-ul „gratuit”
Sub anumite pretexte, unele firme de inchirieri auto predau clientilor sai un model de masina mai scump decat cel rezervat, cu mentiunea ca nu sunt nevoiti sa plateasca suplimentar pentru aceasta. Ei bine, trebuie sa stii ca nimeni nu iti ofera ceva gratuit, deci acceptarea ofertei s-ar putea sa nu fie in avantajul tau. In mod automat o masina mai scumpa necesita un consum mai mare de combustibil, lucru care te poate pune la cheltuieli neanticipate.
Efectueaza cu grija inspectia masinii, atat la preluare, cat si la predare
Atat la ridicare, cat si la predare, agentul de inchirieri va realiza inspectia masinii pentru a identifica starea acesteia si eventualele daune. Este bine sa ii urmezi exemplul si sa faci si tu asta, atunci cand primesti masina, dar si atunci cand o predai. Pozeaza automobilul din toate unghiurile si insista asupra oricarei zgarieturi sau defectiuni pe care acesta le-ar putea avea. In coz contrar, comoditatea te va costa mult la final, fiind posibil sa fii nevoit sa platesti daune care nu au fost produse de tine.
Afla care este politica pentru un al doilea sofer
Acest sfat vizeaza in special soferii care calatoresc alaturi de alti pasageri pe distante lungi. Oboseala isi va spune cuvantul, iar la un moment dat vei dori sa cedezi locul la volan altei persoane. Numai ca, este necesar sa clarifici acest aspect inainte cu reprezentantul companiei, pentru a nu incalca politica lor cu privire la soferul optional.
In acest sens, TRAX Auto propune o solutie extrem de atragatoare persoanelor care iubesc confortul, si anume, soferul personal. Misiunea acestuia este cea de a te conduce in conditii excelente catre locatia dorita si de a te scuti pe stresul indicatoarelor si al consultarii GPS-ului. Mai multe detalii gasesc cei interesati in cadrul paginii traxrentacar.ro.

Poastari asemanatoare