Acasa Sanatate Cum poti sa recunosti mai usor o alergie

Cum poti sa recunosti mai usor o alergie

de admin

De foarte multe ori reactiile alergice sunt confundate cu alte tipuri de afectiuni, iar astfel tratamentul aplicat nu isi face efectul sau, mai rau, ajunge sa agraveze pur si simplu simptomele. In mod evident, este necesar un consult de specialitate in astfel de momente – numai un medic poate sa puna un diagnostic corect din acest punct de vedere.

Sunt cateva elemente ce trebuie avute in vedere pentru a determina daca este vorba despre o reactie alergica sau o alta afectiune. Iata cateva sfaturi utile, oferite de reprezentantii Alma Clinic. Recunoscuti pentru serviciile de alergologie Suceava si nu numai, medicii acestei clinici sunt specializati pe numeroase alte ramuri: cardiologie, ginecologie, urologie, gastroenterologie, dermatologie, endocrinologie, diabetologie, etc.

  • Nu intotdeauna se poate stabili o diferenta clara intre reactiile alergice si alte tipuri de afectiuni, insa o masura de avut in vedere se refera la faptul ca simptomele trebuie inventariate. Foarte usor, spre exemplu, se poate confunda o rinita alergica cu o raceala, deoarece simptomele sunt foarte asemanatoare atat din punct de vedere al duratei lor, cat si ca raspuns la diverse tratamente aplicate.
  • In ce constau simptomele? Inventarierea lor nu este suficienta, este nevoie sa fie facuta si o distinctie intre acestea.

Secretiile nazale, spre exemplu, au un colorit diferit in cazul racelilor (verzui sau galbui), spre deosebire de o reactie alergica – secretia nazala are in acest caz o consistenta si o coloristica apoasa.

  • Pe ce durata se manifesta simptomele?

Intrebarea este foarte relevanta, intrucat durata pe care persoana afectata resimte toate simptomele reprezinta un indiciu important pentru a stabili daca este vorba despre o alergie sau o alta afectiune.

In cazul alergiilor, este vorba de regula de ceva sezonier. Alergiile la polen se manifesta spre exemplu primavara sau toamna, atunci cand cantitatea polenului in aer este ceva mai ridicata. Reactiile adverse resimtite in astfel de perioade pot sa indice faptul ca persoana este alergica la polen.

  • Apar si manifestari legate de sistemul digestiv?

Reactiile alergice nu se rezuma doar la simptome precum cele cutanate sau respiratorii – o astfel de conceptie este eronata, dupa cum mentioneaza si specialistii Alma Clinic. Alergiile se manifesta de regula prin afectarea mai multor organe si sisteme, ceea ce inseamna ca pot sa apara chiar si crampe abdominale, balonare, disconfort gastric, diaree, etc.

Ce trebuie facut pentru a sti sigur daca este sau nu vorba despre o reactie alergica sau o alta afectiune? Calea pe care trebuie sa o urmeze orice persoana responsabila este sa apeleze la specialisti in domeniu, la experti in alergologie Suceava sau oricare alt oras din tara. Doar acestia vor putea sa stabileasca daca este vorba despre o reactie alergica, utilizand teste alergologice si nu numai pentru a face evaluari medicale corespunzatoare.

Recomandarea pentru cei din Suceava ramane Alma Clinic. Fara indoiala specialistii de aici vor reusi sa identifice cauzele reactiilor alergice si sa stabileasca un plan pentru a le evita pe cat posibil. Cei interesati pot sa afle mai multe informatii accesand site-ul oficial al clinicii – www.almaclinic.ro.

Poastari asemanatoare