Acasa Stiri Apartamentele în regim hotelier, o solutie la indemana oricui.

Apartamentele în regim hotelier, o solutie la indemana oricui.

de admin

Tot mai mulţi români cumpără locuinţe pe care le închiriază mai apoi turiştilor şi oamenilor de afaceri care ne vizitează ţara. E drept, preţurile apartamentelor sunt mai piperate, pentru că sunt situate în zone centrale, dar proprietarii obţin astfel un profit mai mare decât dacă şi-ar închiria casele pe termen lung.

Peste două milioane şi jumătate de turişti au vizitat Capitala anul trecut. Bucureştiul devine astfel o destinaţie tot mai căutată în Europa şi exact pe asta mizează tot mai mulţi români care cumpără apartamente pentru a le închiria ulterior în regim hotelier, pe site-uri de turism. Unul dintre investitori vânează la un târg imobiliar din Capitală un apartament cu două camere.

Florin Alexandrescu, client: Au venit mulţi turişti, oameni de afaceri care au investiţii şi vor o locuinţă de serviciu… sau poate pentru câteva zile, sub formă de cazare în regim hotelier.

Preţul unei garsoniere începe de la 70 de mii de euro, iar un apartamente regim hotelier cu două camere ajunge la 110 de mii de euro. Costul creşte însă odată cu suprafaţa casei.

Ca să ai succes în această afacere apartamentul trebuie să fie într-o zonă centrală – Victoriei, Romană sau Universitate – unde sunt şi obiective turistice şi multe resturante şi cafenele.

Se caută apartamente mici, în locaţii centrale, sau în locaţii cu acces facil la infrastructura de transport. Dacă investitorul are un număr mare de proprietăţi pe care urmează să le închirieze, pentru el e mai uşor să facă o amenajare cu o firma profesionistă, cu un designer.

Cei mai mulţi investitori plătesc cu bani cash.

Dacă vorbim de investiţie mai apelează şi la un credit ipotecar dacă vorbesc de mai multe unităţi. Cumpără cu credit ipotecar, cu avans de 15 la sută, iar diferenţa la finalizare cumpără la 2, 3, 5 unităţi.

Poastari asemanatoare