Acasa Casa Cat de utile sunt pompele de recirculare apa pentru locuinta?

Cat de utile sunt pompele de recirculare apa pentru locuinta?

de admin

Daca te afli pe aceasta pagina, cel mai probabil te numeri printre propriteraii care sunt nevoiti sa astepte minute in sir pana cand apa calda incepe sa curga la robinet sau la dus. Daca te confrunti cu astfel de situatii, probabil ca ar trebuie sa te gandesti sa cumperi o pompa de recirculare apa.
Ce sunt pompele de recirculare apa?
Sistemele cunoscute sub denumirea de pompe recirculare apa se monteaza in cadrul instalatiilor de apa. Scopul lor principal este cel de a inlocui instant apa rece din tevi cu apa fierbinte.
Astfel, proprietarii de case, apartamente sau garsoniere se confrunta cu un astfel e neajuns – asteapta prea mult pana cand pot beneficia de apa fierbinte. Dincolo de asta, apa rece prezenta pe tevi care curge in asteptarea celei fiebinti va fi irosita.
Pompa de reciculare, odata instalata, retrimite apa rece spre incalzire, reducand notabil timpul in care apa fierbinte ajunge la robinet. Consecintele? Nvelul de confort creste, timpul de astepare se reduce, iar consumul de apa de asemenea.
Cat sunt de rentabile pompele de recirculare?
In cazul in care te-ai hotarat sa cumperi un astfel de echipament si sa il montezi in cadrul instalatiei de incalzire, trebuie sa stii ca vei astepta cu pana la 60-80% mai putin pana la venirea apei calde la punctele dorite.
Pentru mai multa eficienta, te poti indrepta catre un model din gama pompelor cu termostat. Astfel, vei putea face setarile dorite cu privire la temperatura, in functie de necesitati.
Achizitionarea unei pompe de recirculare prevazuta cu termostat este recomandata pentru orice sistem de incalzire ce utilizeaza un boiler. Cu ajutorul termostatului vei putea seta temperatura la care sa ajunga apa din boiler, iar pompa se va activa numai atunci cand este nevoie, respectiv cand temperatura apei din boiler nu coincide cu cea setata.
Care sunt beneficiile pe care le prezinta pompa de recilculare a apei?
Cu siguranta fiecare proprietar isi doreste sa primeasca apa calda la robinet intr-un timp scurt, iar pompa de recirculare a apei reprezinta solutia in acest sens. De asemenea, utilizatorul poate seta valori minime sau maxime ale temperaturii – un alt avantaj de care au parte cei care aleg aceste echipamente complexe, dotate cu termostat. In acelasi timp, trebuie sa constientizezi faptul ca vei ajunge sa economisesti.
Nu va mai fi nevoie sa astepti minute in sir pana cand apa ajunge la temperatura dorita. Totodata, nu vei mai consuma aceeasi cantitate de apa rece, ci una mult mai mica. Conform expertilor, facturile vor scadea cu pana la 60% in locuintele in care exista o pompa de recirculare apa cu termostata. In plus, durata de utilizare a boilerului va fi consistent prelungita.
Daca vrei sa sporesti nivelul de confort in locuinta, va trebui sa iei o decizie. Nu este suficient sa izolezi, sa cumperi boiler si centrala termica, daca nu investesti in termostate si sisteme de control a temperaturilor. Care este sensul acestor dotari daca in fiecare dimineata este nevoie sa astepti 5-10 minute pentru a face un dus fierbinte?
Raspunsul este evident – pompa de recirculare. Grija mare insa la locul de unde o cumperi; de preferat sa te orientezi catre un magazin de specialitate, fizic sau online. O recomandare in acest sens este shop-einstal.ro, locul unde gasesti astfel de echipamente la un raport pret-calitate excelent.

Poastari asemanatoare