Acasa Casa Sistemul ISOFIX al scaunelor auto pentru copii si despre ce reprezinta acesta

Sistemul ISOFIX al scaunelor auto pentru copii si despre ce reprezinta acesta

de admin

Despre sistemul ISOFIX cu siguranta ca ai auzit, mai ales daca ai fost in situatia de a cumpara un scaun auto pentru copii. Este vorba despre un sistem standard pentru asigurarea fixarii scaunelor de copii in masini. Acesta reprezinta o parte integranta a autoturismului, fiind conceput pentru a fixa scaunul auto intr-un mod rigid si fix. Marele avantaj al acestui tip de prindere se refera la faptul ca va actiona unitar, ca restul autovehiculului, in caz de impact. Stabilitatea este mai mare decat atunci cand scaunul este prins in centuri.

Despre scaunul cu ISOFIX

Daca doresti sa realizezi o astfel de achizitie, informeaza-te inainte legat de existenta acestui sistem in dotarea masinii. In principal toate modelele noi il au din fabrica. Fiecare masina insa are un anumit model de sistem, fapt pentru care trebuie sa verifici compatibilitatea celui al scaunului si cel al masinii. Ai in vedere cartea autoturismului pentru asta.

Mai departe iti prezint cateva dintre avantajele de care vine insotit acest tip de sistem, respectiv de ce sa investesti in scaune auto copii cu isofix.

  • Prezinta o fixare sigura si rapida

Ai avantajul ca operatiunea de fixare nu este una dificila, ci din contra se efectueaza rapid. Nici nu se compara in eficienta cu modelul ce presupune fixarea prin prinderea centurilor masinii.

  • Manevrarea este simpla

In conditiile in care stii ca masina ta dispune de acest sistem, atunci nu iti ramane decat sa pui suportul ghid ISOFIX in locul potrivit de pe bancheta din spate. Respecta pozitia pe care ti-o indica producatorul pentru siguranta deplina. Mai departe nu iti ramane decat sa ai in vedere manevrarea scaunului dupa necesitate.

  • Atasarea este rigida

Potrivit cercetarilor realizate cu privire la scaunele auto pentru copiii, modalitatea optima privind asigurarea bebelusilor in autoturisme in cazul unui imact este printr-o atasare rigida a scaunului. Fixarea sa de structura masinii este ideala, iar sistemul ISOFIX a fost special conceput in acest sens. Rolul sau este de a asigura o protectie sporita in caz de accident. Totodata prezinta avantajul ca reduce sau elimina riscul de alunecare a copilului, pe cel de a se rasturna, respectiv de a se balansa, dupa situatie.

Alte avantaje ale unui astfel de sistem se refera la problema nepotrivirilor in locul de fixare. Deseori parintii se lovesc de aceasta, de dificultatile pe care le presupune montarea scaunului auto, de lungimea pe care o au centurile de siguranta.

De altfel, acest sistem modern prezinta siguranta unei montari perfecte, corecte totodata a scaunului pentru copil. Oricine doreste sa asigure confortul optim si siguranta deplina a micutului va avea in vedere acest fapt.

Avand aceste beneficii prezentate, acum ramane la alegerea ta sa iei o decizie vizavi de scaunul auto potrivit. Raporteaza-te la mentiunile facute cu privire la sistemul ISOFIX daca inca esti nehotarat/a legat de asta.

De altfel, daca raspunsul este pentru o astfel de optiune, iti recomand site-ul www.alinut.ro. Gasesti in cadrul acestuia produse de o inalta calitate, iar preturile se pliaza pe bugete diferite.

Poastari asemanatoare