Acasa Sanatate Poți slăbi prin consumul de fructe și legume?

Poți slăbi prin consumul de fructe și legume?

de admin

Introducerea fructelor și legumelor în alimentație este esențială atât pentru o sănătate bună, cât și pentru a ne ajuta să slăbim. Majoritatea fructelor și legumelor sunt sărace în calorii și grăsimi, și bogate în fibre – trei ingrediente esențiale pentru pierderea în greutate de succes.

De asemenea, conțin o mulțime de vitamine, minerale și antioxidanți, toate fiind importante pentru a ne ajuta să arătăm și să ne simțim mai bine și pentru a ne proteja de boli.

Nutriție

Fructele și legumele oferă numeroase avantaje pentru sănătate, pe lângă faptul că ajută la eforturile de a slăbi, acestea pot conține totul, de la vitamina E (mere, banane, mure), vitamina A (tomate, kiwi, cartof dulce, spanac) și vitamina C (portocale, kale, lămâie, cartof) până la fier (struguri, avocado, mazăre, morcovi) , acid folic (căpșune, cantaloupe, broccoli, sparanghel) și zinc (porumb, fasole de var, dovlecei). În plus, ele contribuie la promovarea unui sistem digestiv sănătos, care este important pentru a preveni acumularea de toxine și deșeuri în organism. Prin adoptarea unei diete cu fructe și legume, te vei asigura că vei obține nutrienții de care ai nevoie în timp ce pierzi în greutate. 

Fibră

Consumul de fructe și legume oferă organismului tău suficientă fibră pentru a-ți menține sistemul digestiv funcțional. Surse deosebit de bune includ legumele cu frunze verzi. Ca un beneficiu suplimentar, fibra te face să te simți plin, ceea ce înseamnă că nu trebuie să mănânci cantități mari pentru a te simți sătul. 

Apă

Un alt beneficiu al fructelor și legumelor este că sunt umplute cu apă. Conținutul ridicat de apă este bun pentru organismul și sistemul digestiv, dar funcționează și pentru a umple stomacul mai repede decât alte alimente. Simțirea de sațietate mai rapidă înseamnă că mănânci mai puțin și mai mult din exercițiul pe care îl faci se va îndreapta spre arderea grăsimilor depozitate, decât spre arderea caloriile din ceea ce tocmai ai consumat.

Fructele și legumele oferă, aparent, mai mult decât o pierdere în greutate mai eficientă. S-a demonstrat că reduc nivelul de colesterol și tensiunea arterială și sporesc sănătatea vaselor de sânge și a sistemului imunitar. Mai mult, conțin antioxidanți care pot reduce deteriorarea ADN-ului, reducând astfel riscul de cancer. 

Dacă dorești să slăbești, mănâncă mai multe fructe și legume cu conținut ridicat de fibre și cu conținut redus de amidon. Asta nu înseamnă că trebuie să renunți de tot la legume precum cartofii și porumbul. Le poți folosi ca înlocuitor pentru pâine.

Dacă locuiești în Brașov, pentru a avea fructe și legume tot timpul proaspete, site-ul Livrari Brașov îți stă la dispoziție.

Poastari asemanatoare