Acasa Stiri Speriată de cancer, Amalia Enache a făcut analiza genetică: ”Nu am așteptat cu nerăbădare rezultatul” / EXCLUSIV

Speriată de cancer, Amalia Enache a făcut analiza genetică: ”Nu am așteptat cu nerăbădare rezultatul” / EXCLUSIV

de admin

Zece ani, prezentatoarea știrilor de la ProTV a trăiat cu spaima că va muri precum mama ei. Speriată de cancer, Amalia Enache a făcut analiza genetică, iar rezultatul pe care l-a primit a luat-o prin surprindere. Vedeta se pregătea pentru măsuri radicale în ceea ce privește starea ei de sănătate.

Mama vedetei s-a stins din viață în urmă cu zece ani, după ce a fost diagnosticată cu cancer ovarian, faza a patra. Amalia Enache a făcut recent o analiză genetică, iar rezultatul a liniștit-o. Prezentatoarea TV s-a temut să nu cumva să fie moștenitoarea unor mutații genetice.

”Este o analiză care arată dacă ai sau nu o mutație genetică, care e științific dovedit ca fiind cu un risc crescut dacă ai în familie cazuri de cancer ovarian sau de sân, a fost cazul meu. Așadar, am făcut această analiză genetică și care a arătat că nu sunt moștenitoarea acestor mutații genetice. Asta desigur nu înseamnă deloc că aș fi în afara oricărui risc, doar am eliminat unul dintre cele mai frecvente posibile riscuri.”, ne-a declarat Amalia Enache.

Rezultatele analizei genetice nu au fost așteptate cu maximă încântare de vedetă. Amalia Enache era convinsă că medicii îi vor da o veste proastă, iar aceasta era pregătită pentru orice măsură radicală, cum ar fi să-şi facă histerectomie şi mastectomie totale.

”Sunt neașteptat de liniștită, pentru că eu 10 de ani de când am pierdut-o pe mama mea nu m-am gândit nicio secundă că ar putea să fie altfel. Adică, eu și când am făcut această analiză nu am așteptat cu nerăbădare rezultatul pentru că eram absolut convinsă că îmi va spune ceva rău și anume că am această mutație genetică. Pentru mine a fost o surpriză totală și neașteptată, pentru că mi-a schimbat foarte mult, pentru că eu mă gândeam la niște măsuri radicale pe care ar fi urmat să le fac dacă se dovedea altceva.”, ne-a mai dezvăluit vedeta.

Cât costă analiza genetică făcută de Amalia Enache

Pentru liniștea ei, vedeta a plătit 3500 de lei, atât costă analiza genetică pe care a făcut-o. Amalia Enache știe că nu este o sumă de bani mică și că unele femei nu și-ar permite să dea atâția bani. Prezentatoarea știrilor de la ProTV s-a gândit că timp de un an de zile dacă o femeie nu mai merge la salon pentru a-și face manichiura și pedichiura, și ar face aceste lucruri singură, ar putea economisi bani pentru a-și plăti această analiză genetică.

”Am vorbit despre acest lucru, pentru că în România nu există în această zonă de prevenție niciun fel de încurajare și sprijin a statului pentru femei. Cred că fiecare dintre noi cunoaștem pe cineva care are o mamă, o mătușă, care trece… Adesea este prea târziu. Nu e o analiză ieftină. Este o analiză care costă 3500 de lei, dar am făcut un calcul, dacă te duci în fiecare săptămână la manichiură, pedichiură timp de un an de zile… ai eliminat asta și îți faci unghiile singură, poți să-ți faci această analiză. Sau… gândiți-vă că atât costă un telefon. Ce este mai important?! Celor care se știu sub o amenințare sau cei care trăiesc așa cum am fost eu, cu un drob de sare deasupra capului, indiferent de rezultat eu aș fi vorbit despre asta și despre ce ar fi urmat să fac în continuare. Din fericire, și mulțumesc divinității, că nu a fost o veste foarte proastă. Indiferent cum ar fi e mai bine să știi înainte pentru că există niște căi să te pregătești.”, a declarat Amalia Enache pentru VIVA!.

Citește și: Amalia Enache a vorbit despre fiica sa, Alma, la VIVA! Party 2018: ” Nu mai plânge când plec de acasă”

FOTO: Facebook

Poastari asemanatoare