Acasa Travel Ce trebuie neaparat sa vizitezi in Turcia

Ce trebuie neaparat sa vizitezi in Turcia

de admin

Vara este vremea ideala pentru a porni intr-o vacanta in care sa vizitezi, sa vezi si sa intelegi cum traiesc oamenii din alte locuri, sa le descoperi cultura si istoria fascinanta.

Daca iti vei alege Turcia pentru o astfel de aventura, afla ca nu vei fi deloc dezamagit, pentru ca tara se bucura de o mare minunata numai buna de incercat vara, dar si de o istorie si niste peisaje fascinante. Pregateste-te sa iti faci o rezervare pentru un sejur Turcia 2019 all inclusive la una dintre cele mai mari agentii de turism din Romania – VioTopTravel.ro.

Haideti sa descoperim impreuna in randurile de mai jos doar cateva dintre ele:

Croaziera Albastra (Blue Cruise)

Daca vrei sa descoperi Turcia pe calea apei trebuie sa iti rezervi un loc intr-o astfel de croaziera al carei itinerariu include coasta de sud-vest a Turciei sau Riviera Turceasca. Punctul de plecare pentru astfel de croaziere este Kusadasi sau Didim, iar punctul terminus este Antalya. De-a lungul calatoriei in timpul careia va veti bucura de peisaje absolut minunate, veti avea parte de opriri la vestigiile istorice din zona.

Bazinele termale de la Pamukkale

Sunt o minune naturala pe care trebuie sa o vezi atunci cand vizitezi Turcia. Localizate intr-o zona inalta de langa orasul Denizli, aceste bazine cu apa termala iti vor oferi o priveliste minunata in timp ce te vei scalda linistit in apele binefacatoare.

Catedrala Sfanta Sofia din Constantinopol (Hgia Sofia)

Este o alta minune a Turciei, de aceasta data o minune arhitecturala care a functionat in trecut ca biserica ortodoxa greceasca, moschee imperiala, iar momentan este transformata in muzeu. Construita in anul 537, constructia este un loc primitor si atragator pentru a afla mai multe despre istoria Turciei.

Barurile in care se fumeaza narghilea

Narghileaua face parte din stilul de viata al turcilor si trebuie sa experimentezi o astfel de placere locala in timpul vizitei in Turcia. Acestea arata total diferit fata de tot ce intelegem noi prin notiunea de “bar” si in plus, savurarea narghilelei este sinonima aici cu socializarea, deseori fiind servite narghilele din care pot trage mai multi indivizi odata.

Ruinele de la Efes

Sunt situate in apropierea localitatii Selcuk Izmir si reprezinta vestigiile vechiului oras despre care se spune ca ar fi fost construit in jurul anului 100 I.Ch. Orasul este celebru in istoria Turciei pentru ca se spune ca ar fi adapostit Templul Zeitei Artemis, una dintre cele sapte minuni ale lumii. Din vestitul templu se mai pastreaza in momentul de fata foarte putine vestigii.

Marele Bazar din Istambul

Marele bazar din Istambul este una dintre cele mai mari si mai vechi piete acoperite din lume, adapostind 61 de strazi acoperite cu mai mult de 3 000 de magazine. Zilnic, 400 000 de oameni vin special pentru a vizita bazarul care reprezinta una dintre principalele atractii ale Istambulului.

Castelul Mamur

Este un castel medieval situat in districtul Anamur din provincia Mersin. Impresionanta constructie situata de-a lungul Marii Mediterane a fost construita initial pentru a apara coasta de pirati. Castelul are o suprafata de 23 500 de metri patrati, avand 39 de turnuri si bastioane, metereze, 3 curti interioare, o moschee, bai turcesti etc.

Palatul Topkapi

Aflat in Istambul, palatul a fost resedinta sultanilor otomani intre anii 1465-1856. Amplasat intr-un loc deosebit de pitoresc, palatul (transformat in muzeu) este azi una dintre principalele atractii ale Istambulului.

Manastirea Sumela

Este o manastire ortodoxa situata in orasul Trabzon din regiunea Macka. Manastirea este situata la o altitudine de 1 200 de metri pe o stanca foarte abrupta. Constructia a fost ridicata din piatra, iar frescele pe care le veti descoperi aici dateaza din secolul 18. Manastirea a fost abandonata intre timp de clerici, momentan fiind un muzeu care ofera privelisti uimitoare si o colectie impresionanta de picturi inspirate de Biblie.

Cu feribotul pe Bosfor

Cei mai multi turisti care au vazut Istambulul spun ca cea mai buna modalitate de a descoperi orasul este sa faci o plimbare cu unul din zecile de feriboturi publice care circula pe Bosfor. Plimbarea dureaza in jur de 20 de minute si iti ofera o priveliste minunata asupra cladirilor istorice din Istambul, dar si la casele construite pe tarm, cunoscute sub numele de Yali.

Poastari asemanatoare